Skip to main content

DOVAC LUCHTMESSEN
EFFICIËNTE EN KRACHTIGE LUCHTTECHNOLOGIE

Verhoog uw productiviteit en verbeter de kwaliteit van uw producten met onze geavanceerde luchtmessen

DOVAC luchtmessen of air knives produceren een laminaire luchtstroom en zijn perfect geschikt voor drogen, koelen of schoonblazen van uiteenlopende producten en onderdelen. De luchtmessen of air knive systemen van DOVAC zijn de ideale oplossing voor het verwijderen van vocht, stof of vuil van allerhande vormen en materialen.

Het efficiënt drogen, reinigen of koelen van in beweging zijnde producten is vaak een lastige opgave. Vaak maakt men gebruik van dure perslucht. Een lage druk(LD) luchtmes is opgebouwd uit een plenum met een gladde speciaal gedimensioneerde uitgangssleuf. De verhouding tussen plenum en uitgangssleuf is zeer belangrijk om een gelijkmatige energiezuinige luchtstroom over de gehele lengte van het LD luchtmes te verzekeren.

Gebruik van een DOVAC zijkanaal blower in combinatie met een luchtmes vergt veel minder energieverbruik in vergelijking met perslucht blaassystemen! DOVAC Blowertechniek maakt gebruik van zijkanaalblowers. Ook wel regenerative blower genoemd. Deze blowers onderscheiden zich door een hoge efficiëntie, het geringe onderhoud en het lage geluidsniveau. Ze zijn dus zeer betrouwbaar.

dovac_luchtmes_pomp_trns_lr2

Voordelen van het DOVAC blaassysteem:

  • Geoptimaliseerd energieverbruik
  • Lage onderhoudskosten
  • Lager geluidsniveau
  • Zuivere, olievrije en droge lucht
  • Eenvoudig te monteren(montage set leverbaar)
  • Veilig door de lage druk

Toepassingsvoorbeelden:

Drogen: water, restvocht verwijderen van bv. blikken, flessen etc.
Koelen: van kunststofproducten, metalen delen e.d.
Reinigen: restanten/spaanders in machinedelen e.d. verwijderen
Uit- en afblazen: verwijderen van stof bij verpakkingsprocessen.

Samen met u ontwerpt DOVAC een geoptimaliseerd milieuvriendelijk systeem met minimale kosten. De luchtmessen zijn leverbaar in Aluminium en RVS, waardoor ze toepassing vinden in alle industrietakken. Voor vragen over verdere toepassingsmogelijkheden met luchtmessen staan de DOVAC specialisten voor u klaar!

ONZE LUCHTMESSEN