Skip to main content

DOVAC LUCHTMESSEN – EFFICIËNTE EN KRACHTIGE LUCHTTECHNOLOGIE

Verhoog uw productiviteit en verbeter de kwaliteit van uw producten met onze geavanceerde luchtmessen

DOVAC luchtmessen of air knives produceren een laminaire luchtstroom en zijn perfect geschikt voor drogen, koelen of schoonblazen van uiteenlopende producten en onderdelen. De luchtmessen of air knive systemen van DOVAC zijn de ideale oplossing voor het verwijderen van vocht, stof of vuil van allerhande vormen en materialen.

Het efficiënt drogen, reinigen of koelen van in beweging zijnde producten is vaak een lastige opgave. Vaak maakt men gebruik van dure perslucht.
Een lage druk(LD) luchtmes is opgebouwd uit een plenum met een gladde speciaal gedimensioneerde uitgangssleuf. De verhouding tussen plenum en uitgangssleuf is zeer belangrijk om een gelijkmatige energiezuinige luchtstroom over de gehele lengte van het LD luchtmes te verzekeren.

Gebruik van een DOVAC zijkanaal blower in combinatie met een luchtmes vergt veel minder energieverbruik in vergelijking met perslucht blaassystemen!
DOVAC Blowertechniek maakt gebruik van zijkanaalblowers. Ook wel regenerative blower genoemd. Deze blowers onderscheiden zich door een hoge efficiëntie, het geringe onderhoud en het lage geluidsniveau. Ze zijn dus zeer betrouwbaar.

Voordelen van het DOVAC blaassysteem:

  • Geoptimaliseerd energieverbruik
  • Lage onderhoudskosten
  • Lager geluidsniveau
  • Zuivere, olievrije en droge lucht
  • Eenvoudig te monteren(montage set leverbaar)
  • Veilig door de lage druk