ROOTS blower serie NOVA

ROOTS blower serie NOVA , aangedreven via een V-snaar overbrenging door een draaistroommotor inclusief geluiddempende omkasting.

De blowerinstallatie is o.a. uitgevoerd met de volgende toebehoren:  Inlaatdemper, uitlaatdemper, terugslagklep, overdrukbegrenzingsventiel, chassis met rubberen trillingdempers, inlaatfilter en interne ventilatie in de geluidsomkasting.

Zeer geschikt voor het regelen van het toerental van de blower d.m.v. een frequentieregeling. Hiermede kan het energieverbruik aanzienlijk worden verlaagd.

Constructie:
Stervormige rotoren, gesloten en dynamisch gebalanceerd, tandwielen met schuine vertanding, smering van de tandwielen en lagers d.m.v. spatsmering.
Afdichting tussen de cilinder en carters d.m.v. zuigerringen, labyrinth en tussen liggende ruimte.
De motor is d.m.v. een hangende , scharnierende constructie bevestigd waardoor er steeds de juiste spanning op de V-snaar blijft staan.

Werkingsprincipe ROOTS –blower:
De ROOTS blower wordt  ook wel  aangeduid als draaizuiger-blower.
Hierbij draaien 2 stervormige rotoren  tegen elkaar in, in een cilinder. De rotoren worden synchroon gehouden d.m.v. tandwielen in een van de compressieruimte gescheiden tandwielkast.
De lucht of het gas wordt tegen de uitlaatzijde gecomprimeerd.  Het betreft hierbij een droge, contactloze compressie. Er is dus geen sprake van metallisch contact in de cilinder en er wordt geen olie toegevoegd aan de gasstroom. Door toepassing van de ster-vormige rotoren wordt een pulsatiearme compressie gerealiseerd.