Vacuümpompen

Dovac biedt een compleet scala aan vacuümpompen. Zo hebben wij verschillende vloeistofring vacuümpompen, draaischuif vacuümpompen, klauwen vacuümpompen, membraan- en zuiger vacuümpompen in ons assortiment. Hieronder een omschrijving van de verschillende pompen en hun belangrijkste kenmerken.

Vloeistofring Vacuümpompen

Dovac levert een groot scala aan SPECK vloeistofring vacuümpompen. Deze pompen zijn geschikt om grote volumes dampen, condenseerbare gassen en vloeistoffen te verpompen, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor capaciteit of mechanische werking. 

Vloeistofring vacuümpompen werken als cellenpompen. Grote centrifugale kracht zorgt voor het ontstaan van een vloeistofring. Een  excentrisch geplaatste (uit het midden) rotor met waaier zorgt ervoor dat er tussen de excentrische rotor en de stator cellen met een veranderlijke grootte ontstaan. Het compressorsysteem dat hiermee ontstaat, kan dan gebruikt worden om te dienen als vacuümpomp (of compressor). 

Doordat vloeistofring vacuümpompen geen kleppen, schotten, of andere bewegende onderdelen hebben, is er weinig sprake van slijtage. Het enige ronddraaiende gedeelte is de waaier die contactvrij draait. Deze constructie en de trillingsarme werking houden het geluidsniveau laag. Als spervloeistof wordt door de meeste pompen water gebruikt, maar in sommige gevallen kunnen ook vloeistoffen als olie, glycol of oplosmiddelen gebruikt worden.

De pompen die Dovac biedt hebben een robuuste constructie en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Hierdoor kun je vertrouwen op een langdurige goede werking, zelfs als de bedrijfsomstandigheden zwaar zijn. Ze worden veelal toegepast in de kunststofindustrie, voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en chemische industrie.   

Draaischuif vacuümpompen

Dovac heeft veel verschillende draaischuif vacuümpompen in het assortiment. Dit zijn compact gebouwde, luchtgekoelde vacuümpompen, waarbij zowel een oliegesmeerde als een drooglopende uitvoering tot de mogelijkheden behoort. Deze vacuümpompen zijn onderhoudsarm en hebben een trillingsarme werking. De oliegesmeerde uitvoering heeft een einddruk van ca. 0,5 mbar en de drooglopende uitvoering heeft een einddruk van ca. 120 mbar.

Klauwen vacuümpompen

Dovac biedt een groot assortiment aan klauwen pompen en compressoren. Deze pompen worden gebruikt wanneer een diep vacuüm en een olievrije compressie vereist is. Dit zijn zeer kwalitatieve onderhoudsarme vacuümpompen, voorzien van coating. In tegenstelling tot vloeistofring vacuümpompen en draaischuifpompen heeft de klauwen vacuümpomp geen vloeistof nodig voor compressie. In ons assortiment hebben wij pompen met een capaciteit variërend van 100 m3/h tot maarliefst 1000 m3/h. Laatstgenoemde afwijkende capaciteiten zijn op aanvraag leverbaar.  

De Klauwen pompen zijn ook verkrijgbaar als compressor en zeer geschikt voor vacuüm transport. Veelvoorkomende toepassingen zijn vacuüm rioleringssystemen, centrale vacuümsystemen en beluchtingssystemen. Ze worden ingezet in zeer uiteenlopende industrieën, van de houtindustrie tot de voedingsmiddelenindustrie, maar bijvoorbeeld ook voor de milieu-industrie. 

Membraan en zuiger vacuümpompen

Bij Dovac kunt u terecht voor een flink assortiment membraan en zuiger vacuümpompen van DVP. De membraanpomp is een drooglopende vacuümpomp met een membraan dat zorgt voor optimalisatie van spanning. Hierdoor is de pomp kleiner in uitvoering en gaat het membraan langer mee. Het pompen kan volledig olievrij gebeuren, waardoor media niet verontreinigd wordt tijdens het pompen. 

De zuiger vacuümpompen zijn compact gebouwde pompen die gebruikt worden wanneer olievrije lucht vereist is. Deze eigenschap zorgt er ook voor dat de pomp zeer onderhoudsarm is in gebruik. 

De pompen zijn geschikt voor gemiddeld agressieve gassen en dampen en daarmee bruikbaar voor veel verschillende licht industriële en medische toepassingen. We hebben ook een uitvoering die zeer geschikt is voor mobiele toepassingen.   

Kijk voor uitgebreide gespecificeerde productinformatie op onze website, of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via tel. 0031- (0)252-423363

meer info  Vragen of meer informatie? Neem contact op met ons verkoopteam, of laat een berichtje achter:

Dovac BV
Meer en Duin 228
2163 HD Lisse
Nederland

0031-(0)252-423363
0031-(0)252-417946
info@dovac.nl

Dovac is aangesloten bij vacuum guide

U dient uw naam in te voeren
Foutief telefoon nummer
Foutief e-mail adres
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer