Zijkanaalventilatoren, luchtmessen, roots blowers, en complete installaties

Dovac heeft verschillende zijkanaalventilatoren blowers, rootsblowers en complete vacuüm- en blowerinstallaties in het assortiment. In combinatie met onze luchtmessen zorgen onze systemen voor optimaal energieverbruik. Hieronder een omschrijving van de verschillende producten en hun belangrijkste kenmerken.

Zijkanaalventilator

Een zijkanaalventilator, ook wel regeneratieve blower genoemd, werkt volgens het impulsprincipe. Er wordt lucht of gas verplaatst doordat een waaier met veel schoepen op een hoge snelheid door een krap pomphuis roteert. De lucht wordt door deze schoepen in beweging gebracht en in het zogenaamde zijkanaal geduwd. Daardoor door ontstaat er een spiraalvormige beweging van de lucht in het ventilatorhuis, waarmee drukverschil opgebouwd kan worden. Via een geluidsdemper wordt het geluid van het aanvoeren en afvoeren van lucht gereduceerd. 

Bij dovac kunt u terecht voor enkeltraps en dubbeltraps zijkanaalventilatoren. Bij ons vindt u compact gebouwde blowers, met een luchtgekoelde werking. Er is sprake van een contactvrije compressie en ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij in gebruik. Onze ventilatoren zijn inzetbaar voor overdruk en vacuüm toepassingen. 

De 1-traps blowers zijn inzetbaar voor een drukverschil tot maximaal 340 mbar. Deze worden bijvoorbeeld toegepast bij whirlpool beluchting, in-situ bodemsanering, pneumatisch transport, drogen en buizenpost systemen. 

De 2-traps blowers zijn inzetbaar voor een drukverschil tot maximaal 600mbar. Deze worden onder andere ingezet voor whirlpoolbeluchting, pneumatisch transport en drogen. 

Naast deze enkel en dubbeltraps ventilatoren beschikken wij ook over zijkanaalventilatoren met ATEX specificatie. Speciaal geschikt voor biogas transport en verzekerd van een hoog beschermingsniveau in omgevingen met een hoog explosierisico. Deze ventilatoren worden onder andere ingezet voor biogas transport, whirlpoolsystemen, pneumatisch transport, drogen, stofzuigers, luchtmessen beluchting en koelen. 

Luchtmessen

Dovac luchtmessen of air knives zorgen voor een luminaire luchtstroom en zijn zeer geschikt voor drogen, koelen, of schoonblazen van verschillende in beweging zijnde producten en onderdelen. Onze lage druk luchtmessen of air knive droogsystemen zijn perfect geschikt voor het oplossen of verwijderen van aanhangend vocht, stof en vuil van verschillende vormen en materialen. 

Ze worden vaak gebruik in combinatie met de zijkanaalblower. Dit zorgt namelijk voor een lager energieverbruik in vergelijking met perslucht blaassystemen. Ze zijn leverbaar in aluminium en RVS, waardoor ze toegepast kunnen worden in alle industrietakken. 

Roots blowers

Een roots blower is een lobbenpomp voor gassen en vindt zijn toepassing in de industrie wanneer een groot debiet en een lage overdruk (max 1 bar overdruk) nodig zijn. De roots blower wordt ook wel benoemd als draaizuiger-blower. 

Twee stervormige rotoren draaien tegen elkaar in, in een cilinder om een pulsatie-arme, olievrije compressie te realiseren. In verschillende tandwielkasten, die gescheiden zijn van de compressieruimte, worden de rotoren synchroon gehouden. Lucht of gassen worden contactloos en droog gecomprimeerd aan de uitlaatzijde van de blower. Omdat er geen metallisch contact wordt gemaakt, hoeft er ook geen olie toegevoegd te worden aan de gasstroom. 

Deze blowers worden voornamelijk ingezet voor waterzuivering, pneumatisch transport, centrale stofafzuiging, vacuüm booster, drukbooster en in de voedingsmiddelenindustrie. Onze blowers zijn uitgevoerd met een V-snaar overbrenging, een inlaatdemper, uitlaatdemper, terugslagklep, overdrukbegrenzingsventiel, chassis met rubberen trillingsdempers, een inlaatfilter en wordt geleverd inclusief een geluidsomkasting voorzien van interne ventilatie.   

Deze blowers zijn zeer geschikt voor toepassingen als pneumatisch transport, vacuümdrogen, biogas transport, luchtmessen, centrale afzuigsystemen, vacuüm verpakken, beluchtingssystemen en koelen. 

Complete vacuüm- en blowerinstallaties

Tot slot heeft u bij dovac de mogelijkheid om te kiezen voor complete installaties. Zo leveren wij vloeistofring vacuümpompen compleet gemonteerd met een voorbouw afscheider, opbouw afscheider, en leidingwerk. Montage op een grondplaat is mogelijk. We beschikken over complete CPV installaties met een voorraadtank, waarbij ook een “water resistant” uitvoering tot de mogelijkheden behoort. We leveren vacuüminstallaties bestaande uit één of meerdere vacuümpompen met oliecirculatie smeersystemen en speciale vacuüminstallaties voor ziekenhuizen met een volledig automatische werking, volgens ISO 7396-1, uitgevoerd met “bypass”-filter. 

Kijk voor uitgebreide gespecificeerde productinformatie op onze website, of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via tel. 0031- (0)252-423363

meer info  Vragen of meer informatie? Neem contact op met ons verkoopteam, of laat een berichtje achter:

Dovac BV
Meer en Duin 228
2163 HD Lisse
Nederland

0031-(0)252-423363
0031-(0)252-417946
info@dovac.nl

Dovac is aangesloten bij vacuum guide

U dient uw naam in te voeren
Foutief telefoon nummer
Foutief e-mail adres
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer