Skip to main content

Atex zijkanaalventilator

Ontdek onze Zijkanaalventilator ATEX: Veiligheid en Efficiëntie Gecombineerd

De DOVAC zijkanaalventilator ATEX is ontworpen met veiligheid en efficiëntie als topprioriteit. Deze speciale ventilator is geschikt voor omgevingen waar explosieve atmosferen kunnen voorkomen, zoals in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrieën.

Wat is ATEX?

ATEX staat voor “ATmosphères EXplosibles” en verwijst naar de Europese richtlijnen voor de bescherming tegen explosieve atmosferen. Het doel van de ATEX-richtlijnen is om werknemers en faciliteiten te beschermen tegen explosies die kunnen worden veroorzaakt door ontvlambare gassen, dampen, nevels of brandbaar stof in de lucht.

Hoe werkt onze Zijkanaalventilator ATEX?

De DOVAC zijkanaalventilator ATEX is ontworpen volgens de strengste veiligheidsnormen en is gecertificeerd voor gebruik in explosieve atmosferen volgens de ATEX-richtlijnen. Deze ventilator maakt gebruik van een uniek zijkanaalontwerp om een constante luchtstroom te leveren, zelfs in veeleisende omgevingen.

Belangrijkste kenmerken:

  • Explosieveiligheid: Onze zijkanaalventilator ATEX is ontworpen en gecertificeerd om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen voor gebruik in explosieve atmosferen.
  • Efficiëntie: Dankzij geavanceerde technologieën biedt onze zijkanaalventilator ATEX een hoge mate van efficiëntie, waardoor energie wordt bespaard en operationele kosten worden verlaagd.
  • Betrouwbaarheid: Met robuuste constructie en hoogwaardige materialen biedt onze ventilator betrouwbaarheid en langdurige prestaties, zelfs onder zware omstandigheden.

Toepassingen:

De DOVAC zijkanaalventilator ATEX wordt veel gebruikt in verschillende industriële toepassingen, waaronder:

  • Chemische en petrochemische industrie
  • Farmaceutische industrie
  • Voedingsmiddelenindustrie
  • Raffinaderijen
  • Verfspuiterijen
  • En meer…

Kies voor Veiligheid en Efficiëntie

Bescherm uw werknemers en faciliteiten tegen het risico op explosies met onze hoogwaardige zijkanaalventilator ATEX. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe onze ventilator uw operationele processen kan verbeteren en tegelijkertijd voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.