Skip to main content

Inzetfilters

Inzetfilters zijn inzetten die naar mate gebruik makkelijk vervangen kunnen worden. Ze zijn bij DOVAC verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Het gebruik van inzetfilters kan dus bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van risico’s voor de gezondheid en veiligheid, en het voldoen aan specifieke normen en regelgeving in verschillende industrieën. Wij bieden inzetfilters aan van papier maar ook van polyester.

Enkele toepassingen: 

Luchtzuivering: Inzetfilters kunnen worden gebruikt om de luchtstroom te zuiveren door stof, pollen, allergenen en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar schone lucht van cruciaal belang is, zoals in cleanrooms, laboratoria, ziekenhuizen of andere gevoelige omgevingen.

Fijnstofverwijdering: Specifieke inzetfilters, zoals HEPA-filters (High Efficiency Particulate Air), kunnen worden gebruikt om fijnstof, bacteriën, virussen en andere microdeeltjes uit de lucht te verwijderen. Deze filters zijn bijzonder effectief in situaties waarbij een hoge mate van luchtzuiverheid vereist is, zoals in de farmaceutische industrie, de elektronica-industrie of bij het verwerken van gevaarlijke materialen.

Geur- en gasfiltratie: Inzetfilters met actieve koolstoffilters kunnen worden gebruikt om geuren, gassen en vluchtige organische stoffen (VOS) uit de lucht te verwijderen. Dit kan belangrijk zijn in situaties waarbij de afgevoerde lucht ongewenste geuren bevat, zoals in afzuigsystemen in keukens, laboratoria of industriële processen.

Specifieke deeltjesfiltratie: Afhankelijk van de toepassing kunnen inzetfilters worden gekozen om specifieke deeltjes of verontreinigingen uit de luchtstroom te verwijderen, zoals chemicaliën, roetdeeltjes, of schadelijke dampen.