Skip to main content

Drooglopende vacuümpompen

Drooglopende Vacuümpompen: Betrouwbare en Efficiënte Vacuümoplossingen

Drooglopende draaischuifvacuümpompen zijn onmisbaar voor het creëren van vacuümomgevingen zonder vloeistof als smeermiddel. Deze draaischuifpompen zuigen lucht of gas aan door een inlaat, waardoor een lagere druk ontstaat. Ze worden veel gebruikt in diverse industrieën zoals laboratoria, halfgeleiderproductie en voedselverwerking vanwege hun vermogen om betrouwbaar en efficiënt vacuüm te creëren zonder vloeistoffen te gebruiken.

Voordelen:

 • Verminderde Kans op Vloeistofverontreiniging: Doordat er geen vloeistoffen worden gebruikt als smeermiddel, is het risico op vloeistofverontreiniging geminimaliseerd, wat essentieel is voor gevoelige processen.
 • Eenvoudiger Onderhoud: Droge draaischuifpompen vereisen minder onderhoud in vergelijking met oliegesmeerde draaischuifpompen, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en minder stilstandtijd.
 • Veelzijdigheid in Toepassingen: Drooglopende draaischuifvacuümpompen zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen worden gebruikt in een breed scala aan industrieën en toepassingen, van milieutoepassingen tot voedselverwerking en meer.

Onze droge draaischuifpompen kunnen zowel bij atmosferische druk als bij maximaal vacuüm continu werken. Echter, ze dienen met speciale filters te worden gebruikt wanneer de aangezogen lucht vochtig is of sporen van olie of andere vloeistoffen bevat. Bovendien kunnen alle DOVAC modellen ook dienen als compressor.

Belangrijkste gebruikssectoren:

 • Milieu: Voor milieutoepassingen zoals het monitoren van luchtkwaliteit en het afvoeren van gassen uit industriële processen.
 • Medisch: In medische apparatuur en laboratoriumtoepassingen waar een betrouwbaar vacuüm nodig is.
 • Printen en papier: In drukpersen en papierverwerkingsapparatuur voor het creëren van vacuüm tijdens productieprocessen.
 • Glas, marmer, hout: Voor het manipuleren en tillen van zware materialen in de glas-, marmer- en houtbewerkingsindustrie.
 • Food industrie: Voor vacuümverpakkingsprocessen, het behandelen van voedselproducten en meer in de voedingsmiddelenindustrie.
 • Verpakking: Voor het verpakken van diverse materialen en producten met behulp van vacuümverpakkingsmachines.
 • Kunststof, rubber, hars: Voor het vormen en bewerken van materialen in de kunststof-, rubber- en harsindustrie.
 • Pneumatische transport: Voor het efficiënt transporteren van materialen en producten in pneumatische transportsystemen.

Kies voor onze drooglopende draaischuifvacuümpompen voor betrouwbare prestaties en veelzijdige toepassingen in uw industrie.

SC 5

Nominaal capaciteit: 5 – 6 m3/h

SC 5CC

Nominaal capaciteit: 5 m3/h

SC 8

Nominaal capaciteit: 8 – 9 m3/h

SC 8CC

Nominaal capaciteit: 8 m3/h

SB 10 / SB 10TV / SB 12

Nominaal capaciteit: 10 – 14 m3/h

SC 16 / SC 25 / SC 40

Nominaal capaciteit: 16 – 48 m3/h

SC 60 / SC 80

Nominaal capaciteit: 60 – 90 m3/h

SC 100 / SC 140

Nominaal capaciteit: 100 – 150 m3/h

CB 10 / CB 12

Nominaal capaciteit: 10 – 14 m3/h

CC 60 / CC 80

Nominaal capaciteit: 60 – 90 m3/h

CC 100 / CC 140

Nominaal capaciteit: 100 – 150 m3/h