Skip to main content

Oliegesmeerd tweetraps vacuümpompen

Hoogvacuümpompen: Voor Extreem Lage Druk Toepassingen

Hoogvacuümpompen worden gebruikt in situaties waarbij een zeer lage absolute einddruk vereist is. Ze zijn in staat om gesloten vaten te evacueren en zijn geschikt voor langdurige werking onder vacuüm, zonder atmosferische druk. Om ervoor te zorgen dat hun uitlaatgassen schoon blijven, zijn speciale rookreinigers beschikbaar.

Het werkingsprincipe van hoogvacuümpompen vertoont gelijkenissen met gesmeerde draaischuifvacuümpompen, maar met een belangrijk verschil: de stator van hoogvacuümpompen is ondergedompeld in smeerolie om luchtlekkages te voorkomen. Hierdoor kunnen aanzienlijk hogere drukwaarden worden bereikt dan bij andere typen schottenpompen. Bovendien wordt een ballastapparaat gebruikt om condensatie van waterdampen te voorkomen.

Hoogvacuümpompen kunnen bestaan uit een enkele rotor-statorassemblage (eentraps) of uit twee in serie geschakelde rotor-statorassemblages. In het geval van een dubbele trap is de afvoer van de eerste groep verbonden met de aanzuiging van de tweede groep

Belangrijkste gebruikssectoren

  • Koeling en airconditioning: Voor het creëren van vacuüm in koel- en airconditioningsystemen om optimale prestaties te garanderen.
  • Analystisch: In laboratoriumtoepassingen waar nauwkeurige en stabiele vacuümomgevingen essentieel zijn voor analytische processen.
  • Metallurgie: Bij het produceren van hoogwaardige metalen en legeringen, waar vacuüm nodig is voor specifieke fabricageprocessen.
  • Scheikunde: In chemische processen en laboratoriumexperimenten waarbij vacuüm essentieel is voor reactiecontrole en productzuiverheid.

Kies voor onze hoogvacuümpompen voor betrouwbare prestaties en nauwkeurige controle in zelfs de meest veeleisende omgevingen.

RD 2D

Nominaal capaciteit: 1,8 – 2 m3/u / 1.2 CFM

RC 4M / RC 4D

Nominaal capaciteit: 4 – 4,6 m3/u / 2.7 CFM

RC 8M / RC 8D

Nominaal capaciteit: 8 – 9,5 m3/u / 5.6 CFM

RC 50M

Nominaal capaciteit: 50 – 60 m³/h / 35,3 CFM

DB 2D

Nominaal capaciteit: 5,6 – 17 m3/u / 3.8 – 10 CFM

DC 4D / DC 8D / DC 16D

Nominaal capaciteit: 25 – 29 m3/h

DC 16DEX

Nominaal capaciteit: 17 – 21 m3/u / 10 CFM