Skip to main content
db-2d

Nominaal capaciteit: 2 – 2,4 m³/h / 1,4 CFM

De DB 2D tweetraps vacuümpomp staat bekend om zijn maximale betrouwbaarheid, trillingsvrije werking, laag geluidsniveau en eenvoudig onderhoud, waardoor hij ideaal is voor gebruik in laboratoria, onderzoeksinstituten en universiteiten. Bovendien is deze serie geschikt voor gebruik als voorvacuumunit in ultrahoogvacuumunits.

Oliegesmeerde tweetraps DB 2D

De innovatieve elektro-pneumatische olie backstop-functie van de DB 2D verhoogt de operationele efficiëntie door te voorkomen dat olie terugstroomt in de vacuümruimte wanneer de pomp wordt uitgeschakeld. Dit cruciale kenmerk beschermt gevoelige wetenschappelijke instrumenten en processen tegen oliecontaminatie, wat van vitaal belang is in toepassingen zoals massaspectrometrie en chromatografie, waar zuiverheid essentieel is. De toevoeging van een handmatige reset op de huidige veiligheidsschakelaar biedt extra bescherming tegen overbelasting, waardoor de veiligheid en duurzaamheid van de pomp verder worden versterkt.

Daarnaast maakt de DB 2D gebruik van een geavanceerd koelsysteem dat de interne temperatuur van de pomp reguleert en optimaliseert, zelfs onder de meest veeleisende bedrijfsomstandigheden. Deze functie zorgt voor een stabiele en betrouwbare werking, essentieel voor toepassingen zoals vriesdrogers en ruimtesimulatoren waar consistente prestaties cruciaal zijn. De gecombineerde technologieën van trillingsdemping, geavanceerde koeling, en olie backstop maken van de DB 2D een uitstekende keuze voor technisch uitdagende en kritische toepassingen, die betrouwbaarheid en nauwkeurigheid vereisen.

De DB 2D-pomp is standaard uitgerust met:

  • Versnellingsstopschakelaar (alleen 1~)
  • Huidige veiligheidsschakelaar met handmatige reset (slechts 1~)
  • Netsnoer met schuko-stekker (slechts 1~)
  • Ballast
  • Handvat
  • Elektro-pneumatisch olie backstop systeem
  • Anti-vibratie
  • SW60 Oliepakket

Belangrijkste toepassingsgebieden: lasers, lekdetectoren, vriesdrogers, massaspectrometrie en chromatografie, laboratoriumautoclaven, bugs, ruimtesimulatoren, vacuümdestillatie, geldrogers, centrifuges en laboratoriumautoclaven.

DB 2D

Download data sheetDownload spare parts list